Gothersgade 141, 1 - 4Min værste fjende er lagt på hylden – Amalie Ancher
Tanker fra hjertet

Min værste fjende er lagt på hylden

Min værste fjende er vægten. Jeg er styret af, hvad tallet viser. Det er afgørende for, om det bliver en okay dag eller en helt igennem forfærdelig dag. Minus på vægten = okay dag, plus på vægten = forfærdelig dag. Men hvorfor er det så kun en “okay dag,” når jeg har tabt mig og helt forfærdeligt, når jeg har taget på? Det er meget simpelt… anoreksien bliver jo aldrig tilfreds. Hvis jeg havde tabt 20 kilo over natten, ville det stadig ikke være nok, så derfor har jeg gjort noget stort. Jeg har ikke vejet mig i over en uge simpelthen for at passe på mig selv, for at kunne holde dagene ud og for, at jeg ikke springer måltider over. Det er grænseoverskridende at droppe de mange daglige vejninger, men hellere gå i uvisheden om det præcise tal end at gå i sorgen. Jeg kan tydeligt se, at jeg har taget på hen over de sidste par uger, det behøver jeg ikke at tal og en vægt for at få bekræftet. Mit stofskifte er ødelagt, så lige nu får jeg ikke mere end 1530 kalorier.
Det ville mennesker med normalt fungerende stofskifte normalt ikke tage på af, men det gør jeg og det er skræmmende. Min sygdom er utilfreds og mine tanker skriger og fortæller mig, at jeg ikke skal tage imod maden fordi, jeg kan se den store vægtøgning der er sket på meget kort tid. Eller det er jo egentlig ikke en vægtøgning men en vægtindhentning, som en læge engang sagde til mig.
Hvis du har læst med på min Instagram, vil du også vide, at jeg har problemer med maven og væskeophobninger i kroppen, som jo selvsagt også bidrager til vægtøgning, men her må jeg huske på, at det ikke er en reel vægtøgning men blot væske og forstoppelse. Det er bare svært at sige det til ens spiseforstyrrelse, for den er ikke logisk og er kun ude på at ødelægge.
Så som overskriften lyder, så er vægten, min værste fjende, lagt på hylden for en stund og den stund håber jeg bliver lang for jeg holder psykisk ikke til at veje mig +20 gange om dagen. Det er for hårdt og jeg får absolut intet konstruktivt ud af det.

3 kommentarer

 • Olivia

  Hvor er du sej!!! Jeg har selv været der engang, så jeg ved, hvor hårdt det er!
  Det er en rigtig god beslutning ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Du er for sej. Bliv ved med at kæmpe <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker fra hjertet